ПРАВИЛА ЗА КОРПОРАТИВНИТЕ ЩАФЕТИ

Моля прочетете тези правила, за да прекараме състезанието добре заедно и да избегнете дисквалификация.

Право на участие

В Sofia Business Bike може да участва всеки отбор съставен от 4 служители на фирма, функционираща на територията на България. Участниците в отбора трябва да имат трудов договор с фирмата за повече от 25 часа/седмица и да са работили последните 3 месеца там. Ако възникнат спорове/оплаквания относно служителите на фирмата (участниците в отбора), организаторите от СК Колоездач и СК Бегач имат правото да изискат трудово-правна информация от фирмата или да дисквалифицират отбора.

Отборите може да са смесени (мъже и жени), както е и работната среда. Класирането ще бъде общо, а награждаването отделно, според типовете отбори: мъжки и смесени заедно и женски отделно.

ЗА ДА БЪДЕ ДОПУСНАТ ДО СЪСТЕЗАНИЕТО, ВСЕКИ СЪСТЕЗАТЕЛ ТРЯБВА ДА Е С ВЕЛОСИПЕДНА КАСКА!!!

В случай че състезател е без каска, целия отбор ще бъде дисквалифициран и изключен веднага.

Как да стигнете до старта, паркинг

Моля, елате ПОНЕ ЧАС ПО-РАНО. Около стартовата зона няма обособен паркинг. Моля съобразете се ако идвате с автомобил.

Състезателни номера

За да се брои вашето участие, е необходимо да сте регистрирани, да се съгласите с общите условия и да имате стартов (състезателен) номер, закачен на гърба ви (върху дрехите) от старта до финала на състезанието, както и залепен номер с чип на колчето на седалката . Ще ви дадем номер с чип за колелото, номер за гърба, както и безопасни игли, с които да го закачите. Не може да носите повече от 1 номер. Не може да карате заедно със съотборник. Отбори, чиито състезатели не носят стартовите си номера, крият ги, сгъват ги или се движат заедно, ще бъдат дисквалифицирани.

Старт, финал, правила по трасето, обиколки и времеизмерване с чип

Стартът за капитаните за битката за POLE POSITION е точно в 10:00. Не е задължително капитанът на отбора да бъде първи пост.

Стартът за първи пост от щафетата е точно в 11:00 .

Всеки състезател трябва да направи 3 обиколки по 4 км преди да предаде щафетата на съотборник.

Всички състезателни номера имат номер на отбора и буква, която показва реда на поста – 101А – първи състезател, 101B – втори, 101C – трети, 101D – четвърти. Реда на записване в сайта е и реда, в който състезателите трябва да стартират и реда, в който ще се появят с времена в крайното класиране.

Номера за колело е оборудван с чип, който ще отчете вашето нето време от момента, в който първия състезател от отбор премине през арката на старта до момента, в който последния състезател от щафетата приключи 3-тата си обиколка.

Забранява се на състезателите да бъдат придружавани по трасето от съотборници по време на състезанието.

POLE POSITION – подреждане на старта

В 10:00 ще е старт на капитаните от всеки отбор. Капитаните правят една обиколка чието нетно време се засича. Класирането на капитаните ще определи подреждането на първите постове на старта на Sofia Bike Relay.

Специални изисквания за отборите и предаване на щафетата

Само състезател с номер с буквата А от отбор трябва да бъде на стартовата зона в 11:00 часа. Всички останали трябва да го чакат в PIT STOP на неговия отбор. Подредбата на отборите в зоната на стартиране е по реда на класирането на капитаните на предварителната обикола.

Предаването на щафетата се извършва след стартовата арка в PIT STOP след изцяло спряли велосипеди. Предаването става с допир на велосипеда или състезателя от следващия пост.

Антените, поставени при арката са чувствителни и могат да засекат номер, ако сте в близост до тях. Това може да доведе до дисквалификация на отбора ви. След финала не минавайте с номерата при магнитните ленти.

Церемонията по награждаването на първите 3 отбора е от 13:30 часа.

Подкрепления, лекари и вода

В шатрите около арката ще има подкрепителен пункт, на който ще предлагаме вода, изотонични напитки и плодове.

До старта и на бул. Витоша ще има и лекарски екипи. Обърнете се към организаторите или към тях в случай, че не се чувствате добре.

Гардероб

Ще предложим гардероб на всички участници. След предаване на багажа на съответните доброволци, те ще залепят стикер със стартовия номер на участника. Само срещу стартовия номер багажа може да бъде получен обратно. НЕ ОТГОВАРЯМЕ ЗА ИЗГУБЕНИ ИЛИ ОТКРАДНАТИ ВЕЩИ. НЕ ОСТАВЯЙТЕ ЦЕННИ ПРЕДМЕТИ КАТО ТЕЛЕФОНИ, ПАРИ ИЛИ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ НА ГАРДЕРОБ.

WC

На 50 метра до старта ще има химически тоалетни.

Маршрут

Маршрутът е по ул. Гурко, бул. Евлоги и Христо Георгиеви, бул. Пенчо Славейков, обратен завой на бул. Витоша, бул. Евлоги и Христо Георгиеви до ул. Гурко,  е 4 км. Всеки участник прави по 3 обиколки и предава поста на колега. Трасето е с леко изкачване в първата половина и спускане към финала.

ПРАВИЛА ЗА ВЕЛОШЕСТВИЕТО

В 10:05 часа на 17.09.2023 ще бъде даден старт на велошествие по трасето на Sofia Bike Relay.

Старта е пред Главния вход на Национален Стадион „Васил Левски“, преду бул. Гурко в посока бул. България.

Велошествието представлява една обиколка по трасето на състезанието.

Велошествието е без такса участие.

Няма възрастово ограничение за участие във велопохода.

За участвието във велошествието ЗАДЪЛЖИТЕЛНА е предварителна регистрация на сайта на събитието. Регистрации на място няма да са възможни.

Всеки участник във велошествието е ДЪЛЖЕН да вземе стартов номер от шатрата „Регистрация“ най-късно до 09:50.

ЗА ДА БЪДЕ ДОПУСНАТ ДО ВЕЛОШЕСТВИЕТО, ВСЕКИ УЧАСТНИК ТРЯБВА ДА Е С ВЕЛОСИПЕДНА КАСКА!!!